وکیل طلاق توافقی در مشهد - طلاق توافقی فوری در 7 روز در مشهد - طلاق توافقی سریع - شماره وکیل طلاق توافقی در مشهد

طلاق خلع و مبارات

طلاق خلع و مبارات:

شاید برایتان سوال پیش آمده باشد که اگر کسی از همسر خود تنفر داشته باشد و از او خوشش نیاید یا در اصطلاح از او کراهت داشته باشد می تواند طلاق بگیرد یا خیر؟ یعنی زن با توجه به تنفر از شوهر خود می تواند به این وسیله از او جدا شده و طلاق بگیرد؟ موضوع مبحث ما که در خصوص طلاق خلع یا مبارات می‌باشد در مورد همین مبحث صحبت می کند.
در واقع طلاق خلع یا مبارات گونه ای از طلاق است که در آن زن درخواست طلاق از مرد خود را دارد و حاضر است در مقابل ،حتی چیزی به مرد بدهد تا بتواند طلاق خود را بگیرد که بین طلاق خلع و مبارات تفاوتی است که در ادامه بیان خواهیم کرد. همانطور که می‌دانید طبق قانون زن نمی‌تواند طلاق بگیرد مگر در موارد و شرایطی که قانون این اجازه را به زن داده است به عنوان مثال مثل موارد ۱۲ گانه‌ای که در سند ازدواج آمده است و در صورت اثبات آن توسط زن ،زن می‌تواند طلاق خود را از دادگاه درخواست کند اما در مقابل مرد هر زمان که بخواهد می تواند زن خود را طلاق دهد. حال در موضوع بحث ما یعنی در طلاق خلع و مبارات زن حاضر می شود که با بخشیدن مهریه یا حتی چیزی بالاتر از آن زوج آن را طلاق دهد و زن هم در مقابل آن مال را به مرد بدهد.

تفاوت طلاق خلع با مبارات:

در تفاوت بین این دو طلاق باید گفت که در طلاق مبارات تنفر دو طرفه می باشد و زن در ازای طلاق گرفتن از مرد مهریه خود را می‌بخشد یعنی میتوان گفت زن به میزان و مقدار همان مهریه به مرد می بخشد و از گرفتن آن صرف نظر می‌کند در مقابل اینکه مرد او را طلاق دهد. اما در طلاق خلع به گونه‌ای است که زن علاوه بر بخشیدن مهر ممکن است چیز دیگری هم به مرد بدهد و می‌توان اینطور گفت که مرد علاوه بر مهر چیز دیگری در ازای طلاق از زن بخواهد تا حاضر به طلاق او شود که به این نوع طلاق خلع گویند. نکته حائز اهمیت این است که طلاق مبارات و خلع از انواع طلاق بائن به حساب می‌آید طلاق بائن طلاقی است که شوهر حرجوع را ندارد یعنی بعد از طلاق دیگر نمی‌توان رجوع کرد. اما چون در طلاق مبارات که میزان ان نباید زائد بر مهر باشد ،زن از مهریه خود گذشته است و آن را بخشیده است اگر زن به مهریه خود که به آن فدیه می‌گویند رجوع کند طلاق از حالت بائن تبدیل به طلاق رجعی شده و سپس آقا هم در مدت عده می‌تواند به خانم رجوع کند.
مواد مرتبط:
ماده ۱۱۴۵ قانون مدنی:
در موارد ذیل طلاق بائن است:
۱) طلاقی که قبل از نزدیکی واقع شود.
۲) طلاق یائسه.
۳) طلاق خلع و مبارات مادام که زن رجوع به عوض نکرده باشد.
۴) سومین طلاق که بعد از سه وصلت متوالی به عمل آید اعم از این که وصلت در نتیجه رجوع باشد یا در نتیجه نکاح جدید.
ماده ۱۱۴۶ قانون مدنی:
طلاق خلع آن است که زن به واسطه کراهتی که از شوهر خود دارد در مقابل مالی که به شوهر می‌دهد طلاق می‌گیرد اعم از اینکه
مال‌ مزبور عین مهر یا معادل آن و یا بیشتر و یا کمتر از مهر باشد.
ماده ۱۱۴۷ قانون مدنی:
طلاق مبارات آن است که کراهت از طرفین باشد ولی در این صورت عوض باید زائد بر میزان مهر نباشد.
ماده ۱۱۴۸ قانون مدنی:
در طلاق رجعی برای شوهر در مدت عده حق رجوع است.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4004 602 0915