طلاق مبارات به چه معناست؟

طلاق مبارات به چه معناست؟

طلاق مبارات به چه معناست؟

طلاق یک مسئله حقوقی و اجتماعی مهم در بسیاری از جوامع است و می‌تواند به انواع مختلفی صورت گیرد. در ادامه، انواع مختلف طلاق که در پرتو قوانین و فرهنگ‌های مختلف وجود دارند را توضیح می‌دهم:

  1. طلاق رجعی (رجعتی): این نوع طلاق به معنای امکان بازگشت به وضعیت ازدواج پس از طلاق است. در این نوع طلاق، اگر زوجین تصمیم به ترک هم‌زندگی بگیرند و فرصت مشخصی (به عنوان مثال یک دوره مشخص زمانی) انتخاب کنند، اگر در آن مدت دوباره تصمیم به ازدواج با یکدیگر بگیرند، این امکان وجود دارد.
  2. طلاق بائن (غیررجعی): در این نوع طلاق، پس از انجام طلاق، زوجین نمی‌توانند به وضعیت ازدواج با یکدیگر بازگردند. این نوع طلاق به عنوان طلاق نهایی شناخته می‌شود و معمولاً در برخی از قوانین حکومتی به عنوان یک گزینه ارائه می‌شود.
  3. طلاق از طرف مرد (خراجی): این نوع طلاق رخ می‌دهد زمانی که مرد تصمیم به پایان دادن به ازدواج می‌گیرد و اقدام به ارائه درخواست طلاق می‌کند.
  4. طلاق از طرف زن (خودخواه): در این حالت، زن تصمیم به طلاق می‌گیرد و درخواست طلاق را مطرح می‌کند.
  5. طلاق توافقی یا طلاق خلع: این نوع طلاق زمانی رخ می‌دهد که زوجین به توافق رسیده و بدون توجه به دادگاه، ازدواج خود را پایان می‌دهند. این نوع طلاق ممکن است براساس یک توافقنامه حقوقی انجام شود.
  6. طلاق مبارات (دادگاهی): در این نوع طلاق، زوجین به دلایلی مانند عدم توافق در مورد شروط طلاق یا مسائل مرتبط با نگهداری کودکان به دادگاه مراجعه می‌کنند تا دادگاه تصمیم نهایی درباره طلاق بگیرد.

 

طلاق مبارات به چه معناست

در واقعیت، هر دو نوع طلاق براساس کراهت و اختلاف‌ها در زناشویی رخ می‌دهند، اما تفاوت اصلی میان آنها در مورد تعهد مالی زن در ازدواج و ترتیب مهر (مالی) است:

  1. طلاق خلع (خراجی): در طلاق خلع، زن به دلایلی مانند نفرت و کراهت نسبت به شوهر خود، تصمیم به طلاق می‌گیرد. اما در عوض، او می‌پذیرد که مبلغی از مهر (معمولاً مقداری پول) به شوهر خود پرداخت کند تا او با این مالی کراهت زن را قبول کرده و ازدواج را پایان دهد. مهمترین نکته در اینجا این است که مالی که به شوهر پرداخت می‌شود، به نوعی جبران خراجی می‌باشد.
  2. طلاق مبارات (دادگاهی): در طلاق مبارات، کراهت و اختلاف‌ها از طرف هر دو نفر (زن و مرد) وجود دارند. در این نوع طلاق، زوجین به دادگاه مراجعه کرده و از دادگاه تصمیم نهایی برای پایان دادن به ازدواج خود درخواست می‌کنند. در اینجا مهر یا مالی به عنوان جبران خراجی نیست و دادگاه به توزیع دارایی‌ها و مسائل مالی دیگر بین زوجین تصمیم می‌دهد.

بنابراین، در طلاق خلع، مهر یک عنصر اساسی است و زن به مبلغی مشخص موافقت می‌کند تا ازدواج خود را پایان دهد، در حالی که در طلاق مبارات، مسائل مالی و ترتیب مالی معمولاً توسط دادگاه تعیین می‌شود و زن و مرد نسبت به مالی که به یکدیگر بدهکارند، توافق می‌کنند.

 

شرایط طلاق مبارات چیست

شرایط طلاق مبارات در قانون مدنی می‌توانند به شرح زیر باشند:

  1. کراهت متقابل: زن و مرد باید نسبت به یکدیگر کراهت داشته باشند، و این کراهت باید متقابل باشد، به عبارت دیگر، هر دو طرف باید از یکدیگر ناراضی باشند. این کراهت و نفرت باید به گونه‌ای باشد که ادامه زندگی مشترک برای زوجین غیرممکن یا بسیار دشوار باشد.
  2. مالی کمتر از مهریه: مالی که زن در طلاق مبارات به شوهر خود می‌دهد، باید معادل مهریه ای باشد که به عنوان جبران خراجی به مرد پرداخت می‌شود یا کمتر از آن باشد. این مالی به عنوان جبران خراجی نباید بیشتر از مهریه باشد تا از ارتباط زناشویی جدا شوند.
  3. مدت زمان طلاق: عده طلاق در قانون مدنی معمولاً به صورت سه طهر تعیین می‌شود. زن پس از پایان این مدت می‌تواند به عقد ازدواج با مرد دیگر برود. این مدت زمان برای زن به منظور تحقق طلاق مبارات بسیار مهم است و باید تمام شود.
  4. عدم امکان رجوع: از آن رو که طلاق مبارات به عنوان یک نوع از طلاق بائن شناخته می‌شود، مرد امکان رجوع به زن در مدت عده طلاق را نخواهد داشت. این بدان معناست که اگر زن و مرد بخواهند دوباره با یکدیگر زندگی کنند، باید یک عقد نکاح جدید انجام دهند و از نو ازدواج کنند.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4004 602 0915