مراحل و مدارک مورد نیاز اصلاح کردن سند

مراحل و مدارک مورد نیاز اصلاح کردن سند

مراحل و مدارک مورد نیاز اصلاح کردن سند

نحوه و مراحل اصلاح کردن سند ازدواج

در مواردی که امکان اصلاح سند ازدواج وجود دارد، لازم است که زوجین اقدامات مربوط به تغییرات مدنظر خود را با رعایت روند قانونی مربوطه انجام دهند. مراحل اصلاح کردن سند ازدواج، طبق توضیحات زیر می‌باشد:

  1. حضور حضور زوجین در دفتر تنظیم کننده سند:
    • ابتدا، زوجین باید با حضور شخصی به دفتر تنظیم کننده سند ازدواج مراجعه کنند.
  2. تنظیم درخواست اصلاح سند ازدواج:
    • با در دست داشتن مدارک لازم، زوجین باید درخواست رسمی اصلاح سند ازدواج را تهیه و تنظیم کنند. این درخواست شامل توضیحات دقیق در مورد تغییرات مدنظر، دلایل اصلاح، و مدارک هویتی مرتبط است.
  3. تأیید اشتباهات و تغییرات:
    • زوجین باید اشتباهات یا تغییرات مدنظر خود را به دقت در درخواست توضیح دهند و مدارک لازم را ضمیمه کنند.
  4. ارائه مدارک لازم:
    • مدارک هویتی هر دو طرف، شناسنامه، کارت ملی، و هر مدرک دیگری که با تغییرات مرتبط با سند ازدواج مرتبط است، باید به همراه درخواست ارائه شود.
  5. ارائه حکم قطعی دادگاه در موارد تغییر نام:
    • اگر تغییرات به نام یکی از طرفین مربوط باشد، زوجین باید حکم قطعی دادگاه که تغییرات را تأیید می‌کند، ارائه دهند.
  6. تنظیم سند اصلاحی:
    • بر اساس درخواست و مدارک ارائه شده، دفتر تنظیم کننده سند ازدواج، سند اصلاحی را تهیه و ثبت می‌کند.

توجه داشته باشید که هر تغییر در سند ازدواج باید با رعایت قوانین و مقررات مربوطه انجام شود و تصویب مراجع ذی‌صلاح را به همراه داشته باشد. این مراحل باید با دقت و با رعایت مقررات حقوقی انجام شوند تا اصلاحات به درستی و با اعتبار صورت گیرد.

 

مدارک لازم برای اصلاح کردن سند ازدواج

درخواست‌های ارسالی به مراجع رسمی، اغلب نیازمند ارائه مدارک مرتبط و اثباتی از جمله است. درخواست اصلاح کردن سند ازدواج، از جمله سند ازدواج الکترونیک، نیز از این قاعده مستثنی نمی‌شود و لازم است متقاضی در هنگام ارائه درخواست، مدارک لازم را ضمیمه کند. مدارک مورد نیاز عبارتند از:

  1. کارت ملی و شناسنامه زوجین:
    • اطلاعات هویتی دقیق و کامل زوجین برای اثبات هویت و شناسایی درخواست‌کنندگان.
  2. سند ازدواج:
    • سند ازدواج الکترونیک یا سند ازدواج سنتی که قرار است اصلاح شود.
  3. حکم قطعی دادگاه:
    • در صورتی که تغییرات مرتبط با حکم دادگاه باشد، حکم قطعی دادگاه باید به عنوان مدرکی جهت تایید تغییرات ارائه شود.
  4. ثبت ازدواج دائم و موقت:
    • درخواست‌های مرتبط با ثبت ازدواج دائم و موقت نیازمند ارائه مدارک شناسایی مانند کارت ملی، شناسنامه، اجازه پدر برای ازدواج خانم‌های دوشیزه و معرفی شهود می‌باشد.

این مدارک ارائه شده، به‌عنوان اسناد اثباتی از صحت و معتبر بودن درخواست اصلاح سند ازدواج مورد استفاده قرار می‌گیرند. همچنین، این اسناد به دفتر ازدواج کمک می‌کنند تا تغییرات به درستی و با رعایت قوانین مربوطه اعمال شوند.

 

اصلاح کردن سند ازدواج الکترونیک

از سال 1400، ثبت الکترونیک ازدواج در دفاتر ازدواج کشور ما به اجرا درآمده است. در این روند، پس از ثبت ازدواج توسط سردفتر در سامانه الکترونیک مربوطه، اطلاعات انگشتان زوجین به صورت الکترونیکی در سامانه ثبت می‌شوند و سند تک برگی الکترونیکی ازدواج به زوجین صادر می‌گردد.

درخواست اصلاح کردن سند ازدواج الکترونیک نیز به مانند سند سنتی امکان‌پذیر است. زوجین می‌توانند با مراجعه مستقیم به دفتر ازدواج یا ثبت دادخواست در دادگاه حقوقی، تغییرات موردنظر خود را ارائه داده و اعمال کنند. همچنین، از این پس سند تک برگ الکترونیکی جایگزین سند دفترچه ای می‌شود و زوجین پس از ثبت ازدواج، فایل یا لینکی در اختیار خواهند داشت که محتوای سند ازدواج الکترونیک در آن قابل مشاهده است. این اقدام باعث افزایش دسترسی زوجین به سند ازدواج در هر زمان می‌شود.

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

4004 602 0915